Villa Ghisi, Arnados Tinos
Email: info@villaghisi.gr

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

DIVINGΈνα πλήθος δραστηριοτήτων σας περιμένει στην Τήνο, όπως κολύμπι στα γαλαζοπράσινα νερά, παιχνίδια στην άμμο, θαλάσσια σπορ στις οργανωμένες παραλίες, αλλά και παρθένες παραλίες που θα σας ανταμείψουν για το περπάτημα. Περίπατοι στα γραφικά χωριά και μονοπάτια, επισκέψεις σε μουσεία και καλλιτεχνικούς τόπους του νησιού για να ανακαλύψετε την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά που έχουν αφήσει τα πιο ονομαστά πρόσωπα της ιστορίας του κόσμου των Τεχνών (Χαλεπάς, Γύζης, Φιλιππότης κ.α), μια συνεχής πρόκληση να γνωρίσετε την άγνωστη πλευρά του νησιού με τα υπέροχα τοπία, την καταπληκτική ενδοχώρα, τις γαστρονομικές απολαύσεις, τα καταλύματα με χαρακτήρα και γούστο υψηλής αισθητικής και κυρίως τους ανθρώπους που σου λένε καλημέρα με το πιο ανθρώπινο και ανιδιοτελές χαμόγελό.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
HIKING2Στο νησί υπάρχουν πολλά μονοπάτια που δημιουργήθηκαν κατά τους προηγούμενους αιώνες λόγω της ανάγκης μεταφοράς προϊόντων από τα χωράφια στα λιμάνια, καθώς και για λόγους επικοινωνίας μεταξύ των οικισμών. Στα πλαίσια αποκατάστασης και συντήρησης των μονοπατιών, που χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου και τους τοπικούς φορείς, έχουν αναγνωριστεί και μερικώς αποκατασταθεί 10 μονοπάτια που καλύπτουν δίκτυο 63 χιλιομέτρων. Οι διαδρομές έχουν χαρτογραφηθεί και σηματοδοτηθεί ώστε οποιοσδήποτε επισκέπτης να μπορεί να τις ακολουθήσει. Εάν θέλετε να ανακαλύψετε τα γραφικά χωριά και την υπέροχη εξοχή της Τήνου, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα τις παρακάτω διαδρομές:

 • Φαλατάδος – Μυρσίνη – Λιβάδα – Φάρος
 • Ξινάρα – Εξωμβούργο – Κουμάρος – Σκαλάδος – Κρόκος – Σμαρδάκιτο
 • Αρνάδος – Μονή Κεχροβουνίου – Μουντάδος – Τριπόταμος – Εξωμβούργο
 • Κιόνια – Κτικάδος – Χώρα
 • Φαλατάδος – Βωλάξ – Αγάπη
 • Μυρσίνη – Κορφή Τσικνιά
 • Στενή – Ποταμία – Λυχναφτιά
 • Δύο Χωριά – Φανερωμένη – Άγιος Ιωάννης Πόρτο
 • Καλλονή – Κόρης Πύργος – Πλατιά – Πύργος
 • Καρδιανή – Υστέρνια – Πύργος – Μαρλάς

HIKINGΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ
Το σεληνιακό τοπίο του Βώλακα με τους ολοστρόγγυλους βράχους δημιουργούν μια τεράστια φυσική πίστα.O βράχος του Εξωμβούργου επίσης αποτελεί πρόκληση για τους λάτρεις του σπορ.

ΚΥΝΗΓΙ
Το νησί είναι γνωστός κυνηγότοπος από τα παλιά χρόνια και κατά την κυνηγητική περίοδο δέχεται πολλούς επισκέπτες (κυνηγούς).Τρυγόνια, ορτύκια, μπεκάτσες, τσίχλες, πέρδικες, λαγοί και αγριοκούνελα είναι μερικά από τα θηράματα που θα συναντηθούν. Προσοχή στα καταφύγια αγρίων ζώων οπου απαγορεύεται το κυνήγι.

ΨΑΡΕΜΑ – ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
FISHINGΤα πεντακάθαρα νερά αλλά και η δύσκολη προσέγγιση από ξηρά ορισμένων σημείων, δημιουργεί ιδανικούς ψαρότοπους για κάθε λογής ψάρεμα, όπως με ψαροντούφεκο, καλάμι και ψάρεμα με σκάφος. Στο νησί προσφέρονται επίσης καταδύσεις και θαλάσσιες εκδρομές με μικρά σκάφη, για να γνωρίσετε από κοντά το απέραντο γαλάζιο.

WIND SURFING
Wind Surfing μπορείτε να κάνετε σε συγκεκριμένες παραλίες, όπου οι δυνατοί άνεμοι δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για λάτρεις του σπορ.WINDSURF

 

SURFING
Μπορείτε να κάνετε Surfing στην παραλία της Κολυμπήθρας όπου παραδίδονται μαθήματα και ενοικιάζεται εξοπλισμός.

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Ημερήσιες εκδρομές μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνοι σας ή σε συνεργασία με κάποιο από τα τουριστικά πρακτορεία του νησιού:

 • Γύρος του νησιού με λεωφορείο.
 • Ημερήσια εκδρομή στην Μύκονο και την Σύρο.
 • Ημερήσια εκδρομή στην Δήλο, το εκ των αρχαιοτάτων χρόνων πασίγνωστο νησί του Αιγαίου, τόπο λατρείας του αρχαίου πολιτισμού και συνάμα το σημείο με την περισσότερη ηλιοφάνεια κατά έτος στον κόσμο.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
Τέλος, εάν δεν καταφέρετε να γεμίσετε τη μέρα, σας περιμένει μια έντονη και άκρως ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή!